Verlagen energiekosten

Wij helpen u bij het verlagen van de energiekosten en verduurzaming:

  • Energy Focus zorgt voor een lagere contractprijs (P)
  • Energy Focus adviseert in het verlagen van uw energieverbruik (Q)
  • Energy Focus voert voor u financieel administratieve controles uit (S)
  • Energy Focus adviseert over verduurzaming door de inzet van meer hernieuwbare energie, eigen duurzame opwekking en efficiënt gebruik van fossiele energie (D)

Diensten

Hieronder treft u een aantal diensten aan uit ons full service pakket.

Inkoopbemiddeling

De elektriciteit- en gasprijs kan sterk schommelen. Op de groothandelsmarkt kunnen binnen een jaar zeer grote prijsfluctuaties optreden…lees verder

Contractbeheer & Optimalisatie

Dienen er mutaties binnen het contract te worden doorgevoerd?
Zijn de contracten juist en tijdig opgezegd?
Zijn er boeteclausules aanwezig in de huidige contracten?
Zijn de gecontracteerde vermogens juist gesteld?
Wordt de energiebelasting juist geheven of verrekend?
Zijn vrijstellingen of sommaties mogelijk?
Zijn er correcte gas- en elektriciteit meters gebruikt?
Kunt op uw energiemeters besparen?
Zijn de verbruiken van locaties inzichtelijk?
Hoe verhoudt het verbruik van uw locaties zich tot de benchmark?

Factuurcontrole

Energy Focus controleert uw energiefacturen. Dit blijkt noodzakelijk omdat nog steeds in ruim 10% van de energiefacturen fouten zitten (bron: NMA). Ondernemers hebben vaak alleen geen tijd om dit goed te controleren. Daarom doen wij deze controles. Wij vergelijken o.a. de werkelijke (gevalideerde) meetdata en gecontracteerde tarieven met de gefactureerde verbruiken en tarieven. Ook controleren wij de jaarafrekening met de voorschotnota’s die in rekening zijn gebracht bij kleinverbruik aansluitingen.

Energy Focus kan tot wel 5 jaar terug mogelijke fouten opsporen, laten corrigeren en terugvorderen op no cure, no pay basis. Energy Focus regelt dit van begin tot eind. Na het afsluiten van het onderzoek ontvangt u een overzicht van de onderzoeksresultaten.

Persoonlijk advies & Periodiek overleg

Uw persoonlijke accountmanager plant een overleg in en bepaalt volgens een vaste structuur samen met u de beste inkoopstrategie voor uw bedrijf. Onze energieanalisten zullen vervolgens het beheer, de optimalisatie en de controle van al uw energiezaken gaan uitvoeren.

In een periodiek overleg evalueren wij met u de inkoopstrategie en het totale beheer van uw energieportefeuille.

Energiemanagement

U zoekt manieren om meer controle te krijgen en te houden over uw energiebehoefte? Dat begint met inzicht in uw energieverbruik door energiemonitoring…
Lees verder

Wij zijn u graag van dienst

Wij helpen u bij het verlagen van de energiekosten en verduurzaming. Wij regelen alles zo goed mogelijk en snel mogelijk voor u!

Contact opnemen

Energy Focus helpt ondernemers met het verlagen en onder controle brengen van energiekosten door betere energie inkoop, vermindering van het energieverbruik en financieel-administratieve controles op energiegebied. Wij zijn een onafhankelijk energie adviesbureau met veel ervaring in de complexe energiemarkt en zijn een schakel tussen u als ondernemer en energieleveranciers.