Laadpalen

Het Europees Parlement gaf in April dit jaar de definitieve goedkeuring aan de richtlijn energieprestatie van gebouwen. De richtlijn is onderdeel van het pakket ‘’schone energie voor alle Europeanen’’ dat acht voorstellen bevat en de Europese Commissie indiende op 30 november 2016. De richtlijn energieprestatie van gebouwen is de eerste van de acht die is goedgekeurd.
De komende periode worden er meer nieuwe modellen geïntroduceerd met ruime actieradius waardoor het aantrekkelijk wordt gemaakt voor de zakelijke rijder om elektrisch te gaan rijden.

De richtlijn bevat maatregelen die de snelheid van renovatie van gebouwen naar meer energie-efficiënte systemen zullen versnellen en de energieprestaties van nieuwe gebouwen zullen versterken. Zo bevat het vereisten ter stimulering van elektrisch rijden: voor nieuwe gebouwen en gebouwen met ingrijpende renovaties. Deze gebouwen dienen vanaf 2020 en bij tien of meer parkeerplaatsen, tenminste een oplaadpunt voor elektrische auto’s te hebben. Daarnaast dienen er kabels voor bijkomende oplaadpunten aanwezig te zijn voor iedere vijf extra parkeerplaatsen.

Energy Focus werkt samen met haar partners al geruime tijd aan slimme laadoplossingen voor elektrisch vervoer. Dit in combinatie met slimme hard- en software waarbij de beschikbare capaciteit van bestaande elektriciteitsaansluitingen volledig wordt gebruikt om auto’s op te laden en gastgebruik af te rekenen. Hierdoor blijven de kosten laag of is er zelfs een verdienmodel voor u.
Energy Focus rekent graag de verschillende mogelijkheden voor om u inzicht te geven in de impact van het plaatsen van één of meerdere laadpalen. Energy Focus ontzorgt u zoals u van ons gewend bent.

Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met Energy Focus op 020-3080870
of support@energy-focus.nl