icon 

Zonnepanelen, waar dient u op te letten!

Door: Energy Focus | 28 mei 2018

Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden om zonnepanelen aan te schaffen. Koop, huur of verhuren van het dak tegen een vergoeding. Elk alternatief heeft zijn voor- en nadelen echter komen wij er steeds vaker achter dat zelf aanschaffen toch de beste financiĆ«le resultaten geeft. Daarnaast is de businesscase van een zonnepanelen installateur om zo veel mogelijk panelen te plaatsen. Dit geeft in de meeste gevallen niet de beste Return on Investment. Eerder hogere investeringen en een langere terugverdientijd.

In het kort de voordelen en nadelen per product:

Bij koop verkrijgt u zelf alle subsidies zoals SDE+ en geniet u ook sneller van alle voordelen. U dient echter wel de investering te kunnen doen.

Bij huur zijn er vaak langdurige contracten en betaalt u voor de opgewekte energie die u afneemt met uw onderneming tegen over het algemeen te hoge vergoedingen. Daarnaast worden de panelen nooit van u.

Bij verhuur van uw dak, dient u de opgewekte energie af te nemen tegen over het algemeen te hoge tarieven en zijn de juridische aspecten vaak complex. Wat als uw dak vervangen dient te worden. Wie haalt dan de panelen van het dak en wie betaalt deze kosten? Energy Focus heeft al diverse ondernemers geholpen met de juiste keuzes te maken omtrent de installatie van de zonnepanelen.

Energy Focus verricht een haalbaarheidsonderzoek waarin duidelijk de businesscase wordt gemaakt en u duidelijk inzicht krijgt in de financiƫle- als technische aspecten van het realiseren van zonnepanelen. Wij hebben al menig bedrijf geadviseerd om maar een gedeelte van het aantal geoffreerde zonnepanelen te laten installeren. Daarnaast realiseren wij na akkoord op de businesscase ook de SDE+ subsidie. Met andere woorden wij ontzorgen u geheel zodat u met uw bedrijf bezig kunt zijn en dient te wachten tot de zon schijnt.

Heeft u vragen over deze complexe materie of het maken van een haalbaarheidsonderzoek dan kunt u contact opnemen met ons via telefoonnummer 020 30 80 870 of per e-mail naar support@energy-focus.nl

logo
Mijn Verbruik
Inloggen
Demo
Contact
Transistorstraat 104
1322 CH Almere
(020) 3080 870
(020) 3080 871
support@energy-focus.nl

Accountmanagers
Energy Focus Midsize Accounts BV © 2020  •  Algemene Voorwaarden
KvK 59572590  •  IBAN NL86ABNA0433999322  •  BTW NL853550013B01